Wat is American Clay?

21 februari 2013

American Clay creeert natuurlijke schoonheid in het interieur ten gunste van ieders gezondheid en het welzijn van onze mooie planeet. 

Een van de oudste en meest natuurlijke bouwmaterialen is klei. Pleister van klei is duurzaam en heeft een unieke schoonheid in beleving en in uiterlijk. Met de verschillende afwerkingsmogelijkheden en de eindeloze texturen die te creeren zijn is elke gewenste uitstraling en kleur nu mogelijk. Een groot voordeel is het gezonde binnenklimaat wat kleipleister creeert door de natuurlijke eigenschappen. je voelt het verschil. De voordelen van American Clay: American Clay reguleert van nature de luchtvochtigheid. zo voelt de ruimte altijd aangenaam. Het absorbeert geurtjes. De lucht wordt op natuurlijke wijze gefilterd waar mensen met een allergie voelbaar baat bij hebben. Schimmels hebben geen vat op kleipleister. Van statische lading afkomstig van de apparatuur in de ruimte hebben wij soms ongemerkt veel last. De negatieve ionen van de kleipleister neutraliseert die straling en dat is goed voelbaar in de ruimte.

Een ruimte met American Clay straalt en natuurlijke rust uit. American Clay 100% natuurlijk en VOC vrij. Dat maakt het zeer goed voor het milieu. Het heeft de laagste carbon footprint van alle wandafwerkingen. De praktische voordelen: Het laat zich eenvoudig repareren. Schroefgaten of scheuren door werking van de muur, geen probleem. Het is niet nodig om de hele muur opnieuw te pleisteren. Repareren gaat eenvoudig en plaatselijk. Ook vlekken of tekeningen van de kinderen op de muur laten zich eenvoudig plaatselijk verwijderen. Stof heeft geen vat op kleipleister. De muren blijven stofvrij. Ideaal voor mensen met een allergie. Er is zero-waste. Niets van American Clay hoort op de afvalberg. Alles kan worden bewaard en hergebruikt. De kleipleister op de muur kan zelfs meeverhuisd worden naar de volgende bestemming. Het is niet giftig. Niet in productie maar ook niet in gebruik. Duurzaam. De kleuren vervagen niet. De muur hoeft nooit meer opnieuw geschilderd te worden